Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Απριλίου 12, 2014

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Ο ΕΟΠΥΥ

HomeImageΚαταχρεωμένη είναι η Υγεία στην Ελλάδα και κανείς δε ξέρει που θα οδηγηθεί αυτή η ιστορία. Προς το παρόν οι ασφαλισμένοι έχουν μία πολύ καλή κάλυψη όσο αφορά τη πρωτοβάθμια περίθαλψη, αν και αναγκάζονται να πληρώνουν από τη τσέπη τους τη συμμετοχή του 15%. Από ότι έχουν καταλάβει, όμως στο Υπουργείο Υγείας, οι ασφαλισμένοι δε πτοούνται από το γεγονός ότι πληρώνουν καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι εξεταζόμενοι αλλά και οι εξετάσεις στα ιδιωτικά κέντρα. Όπως μας τόνισε άνθρωπος του Υπουργείου " είναι αδιανόητο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έχουν σε καθημερινή βάση ανάγκη τόσων πολλών εξετάσεων. Κάτι δε πάει καλά και με τον κόσμο, αλλά και με τους γιατρούς. Αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη συμπληρώσει το προϋπολογισμό του πρώτου εξαμήνου του 2014, με τη πληρωμή των παρόχων μόνο για τους 2 πρώτους μήνες". Βέβαια, το γεγονός ότι είναι στο χέρι του;ς να βάλουν κάποια όρια παίρνοντας κάποια σωστά και αυστηρά μέτρα για να σταματήσει αυτό, δε μας το είπε. Ίσως γιατί βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο.

Εκτός, της πρωτοβάθμιας, όμως που λειτουργεί πολύ καλά έστω και με κόστος για τους εξεταζόμενους, δευτεροβάθμια που περιλαμβάνει τις νοσηλείες βαδίζει στα τάρταρα. Νοσοκομεία έχουν κλείσει με τη πρόφαση της συγχώνευσης, γιατροί βγήκαν πρόωρα στη σύνταξη, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από άλλες ειδικότητες μπήκε σε διαθεσιμότητα και εκτός όλων αυτών τα νοσοκομεία έχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα και πολλά χρέη σε προμηθευτές.
Πάνω  από 650 εκατ. ευρώ είναι τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων σε προμηθευτές. Σύμφωνα με το ΣΕΒ, μιλάμε για τιμολόγια που έχουν εκδοθεί από το 2011. Βέβαια, το 66% αφορά χρέη του 2013.
Την ίδια στιγμή ο ΕΟΠΥΥ, μόνο προς το ΣΕΒ έχει χρέη 17 εκ. ευρώ, τα οποία κληρονόμησε από το ΙΚΑ, ενώ δημιούργησε και άλλα 7 εκ. ευρώ δικά του χρέη τα τελευταία δύο χρόνια που υπάρχει στη ζωή μας.

Μετά από όλα αυτά, αν πάρουμε για παράδειγμα την αύξηση κατά 22,3% των ιδιωτικών ασφαλίσεων και τη κερδοφορία που κατέγραψαν για το 2013, τότε καταλαβαίνουμε ποιοι έχουν το όφελος από αυτή τη πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου