Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Απριλίου 19, 2014

ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΟΑΕΕ: Δεν θα αποσταλούν βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχουςΤέτοιες χρονιάρες μέρες που λέει και ο λαός μας, δε συνάδει να συζητάμε για θέματα μείωσης των συντάξεων αλλά δυστυχώς τα γεγονότα μας προσπερνάνε. Η αρχή θα γίνει με τις συντάξεις του Μαϊου, οι οποίες βέβαια δε θα μειωθούν, αλλά οι συνταξιούχοι θα δουν λιγότερα χρήματα στο λογαριασμό τους. Αυτό θα συμβεί γιατί σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε τα λεφτά που κρατάει η εφορία για κάθε συνταξιούχο κάθε χρόνο όταν αυτός κάνει τη φορολογική του δήλωση, από τώρα θα κρατείται κάθε μήνα όπως ο φόρος μισθωτών για τους υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, κάθε συνταξιούχος θα προπληρώνει το φόρο κάθε μήνα στη σύνταξή του, ενώ μέχρι τώρα πλήρωνε τον όποιο φόρο του αναλογούσε μια φορά το χρόνο όταν έκανε τη φορολογική δήλωση.
Ακόμη, σύμφωνα ,με το αναθεωρημένο μνημόνιο, το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα», προβλέπει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν από τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.
Θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία, ώστε να ισχύσουν το 2015.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιχορηγήσεις των Ταμείων από το 2010 ως σήμερα και η «μη αντιμετώπιση» του προβλήματος από την εποχή Γιαννίτση στοίχισαν στους προϋπολογισμούς 185 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου