Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Απριλίου 08, 2014

ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ 5 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Υψηλά πρόστιμα σε πέντε  πέντε ασφαλιστικές εταιρείες επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης επειδή προχώρησαν σε μεγάλες αυξήσεις των ασφαλίστρων για νοσοκομειακά προγράμματα χωρίς να ενημερώνουν μέσα από τα συμβόλαια για τους λόγους των ανατιμήσεων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αρνήθηκαν να πληρώσουν το ΦΠΑ σε νοσήλεια παρότι στα συμβόλαια των πελατών τους δεν ήταν ξεκάθαρος όρος και ούτε είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για κάτι τέτοιο.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με ανακοίνωσή της εξηγεί τους λόγους της επιβολής των προστίμων. «Σύμφωνα με τις επιταγές της διαφάνειας, οι συμβατικοί όροι που επιφυλάσσουν στην ασφαλιστική εταιρεία το δικαίωμα να προβαίνει μονομερώς σε αύξηση του ασφαλίστρου πρέπει να διατυπώνονται κατά τρόπο ορθό, ορισμένο και σαφή, ώστε να επιτρέπουν στον καταναλωτή να ελέγχει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και σε ποια έκταση θα ακολουθήσει η αναπροσαρμογή του ασφαλίστρου. Ωστόσο, οι όροι που χρησιμοποιούν οι παραπάνω εταιρείες για τη μονομερή αναπροσαρμογή του ασφαλίστρου είναι αόριστοι, ενώ αποφεύγουν οποιαδήποτε δέσμευση στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων ή δεικτών ως προς το ύψος της αναπροσαρμογής», επισημαίνει.
Οι εταιρείες σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία που τιμωρήθηκαν με πρόστιμα συνολικού ύψους 850.000 ευρώ, είναι οι: Allianz, Interamerican, Εθνική, METLIFE ALICO και Ευρωπαϊκή Πίστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου