Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Απριλίου 09, 2014

ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ Η PRAKTIKER HELLAS

Μία αισιόδοξη είδηση στον επιχειρηματικό τομέα είχαμε χθες, μετά την ανακοίνωση της Praktiker Hellas σύμφωνα με την οποία η εταιρεία μεταβιβάστηκε στην καναδική Fairfax Financial Holdings Limited. Βέβαια, οι όροι της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστοί αλλά αυτό είναι το λιγότερο που μας ενδιαφέρει τη στιγμή που περίπου 1100 εργαζόμενοι δε θα χάσουν τη δουλειά τους. 
Βάσει των ετήσιων πωλήσεών της, οι οποίες αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ, η Praktiker Hellas αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία του Ομίλου στο εξωτερικό. Η πώλησή της σίγουρα εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας των 14 καταστημάτων και των περίπου 1.100 θέσεων εργασίας σε αυτήν. Τα τελευταία 2 χρόνια η εταιρεία είχε προβεί σε αρκετές απολύσεις εργαζομένων, αλλά υπήρξαν και αρκετές κινητοποιήσεις των εργαζομένων λόγω αυτών καθώς και μειώσεων στους μισθούς.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο μιας δομημένης και ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών, ο διαχειριστής της ΒΜ Praktiker International GmbH, κ. Κρίστοφερ Σίγκον (Christopher Seagon) διαπραγματευόταν με πολλούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, από τους οποίους η Fairfax κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά για όλους τους εμπλεκόμενους.
Η Fairfax θα συνεχίσει τη διατήρηση όλων των καταστημάτων και εργαζομένων της εταιρείας, ενώ διατηρείται ως έχει η επωνυμία Praktiker.
Η Fairfax είναι γνωστή από το 1985 για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εταιρικών αξιών και έχει ένα σημαντικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων σε διεθνείς εταιρίες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης (συμπεριλαμβανομένων κι επενδύσεων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη).
Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Seagon θεωρεί ότι η Fairfax και η Praktiker Hellas ταιριάζουν επιχειρηματικά. «Η γκάμα προϊόντων της Praktiker στην Ελλάδα είναι σημαντικά ευρύτερη από εκείνη της Γερμανίας», όπως σημειώνει ο κ. Seagon. Συγκεκριμένα, η γκάμα της Praktiker Hellas, παράλληλα με τα τυπικά DIY προϊόντα, περιλαμβάνει οικιακά και ηλεκτρικά είδη, όπως πλυντήρια και τηλεοράσεις. «Ως εκ τούτου, ένας επενδυτής με αυτό το εύρος επενδύσεων και οικονομικών πόρων, καλύπτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να αναπτύξει με επιτυχία την επιχειρηματική δραστηριότητα της Praktiker στην Ελλάδα», είπε ο κ. Seagon.
H Praktiker Hellas είναι η έκτη εταιρία του ομίλου στο εξωτερικό που μεταβιβάζεται σε επενδυτή από τον Διαχειριστή κ. Seagon. Ήδη, από τον Οκτώβριο του 2013 ολοκλήρωσε την πώληση των μετοχών της Batiself SA στο Λουξεμβούργο, ενώ τον Φεβρουάριο 2014 ακολούθησαν οι εταιρίες Praktiker Ουκρανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και τον Μάρτιο η Praktiker Πολωνίας.

ΠΗΓΗ; newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου