Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Απριλίου 14, 2014

ΣΤΟΧΟΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Σε λίγο η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα στην οποία όλοι θα δουλεύουμε non-stop όλες τις ημέρες του χρόνου. Η αρχή έγινε με τα εμπορικά καταστήματα που σύμφωνα με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε κατ΄εντολή της Τρόικας λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα ανοίγουν κάποιες Κυριακές το χρόνο.
Στη συνέχεια, " πατώντας " πάνω σε κάποιους όρους του ίδιου νομοσχεδίου κάποιες άλλες επιχειρήσεις μεθόδευσαν τη Κυριακάτικη λειτουργία.
Ήδη, η Βιοϊατρική έχει ξεκινήσει τη λειτουργία 5 μονάδων της εντός Αττικής όλες τις Κυριακές του χρόνου με προοπτική μέχρι το Σεπτέμβριο να έχει ανοιχτά όλα τα καταστήματά της και τις Κυριακές.

Εκτός απροόπτου, οι Τράπεζες θα είναι ο επόμενος κλάδος που αναμένεται να ανοίξει τα Σαββατοκύριακα. Ήδη η Alpha Bank, προτίθεται να συζητήσει αυτό το θέμα στο αμέσως επόμενο διάστημα και να ξεκινήσει έτσι τη Κυριακάτικη λειτουργία της, ίσως όχι για όλα τα καταστήματά της.
Να μη ξεχνάμε ότι η Eurobank έχει εδώ και χρόνια ξεκινήσει με τα OPEN 24 καταστήματά της που εξυπηρετούν τους πελάτες της συνεχώς.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την απαίτηση της Alpha Bank, να μειώσει το μισθό των υπαλλήλων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, ώστε να ισοσκελιστεί με τους μισθούς που παίρνουν οι ήδη
εργαζόμενοι της Alpha. Τη περίπτωση, βέβαια να αυξήσουν λίγο τους μισθούς των τελευταίων για να φτάσουν στα επίπεδα αυτών της πρώην Εμπορικής ούτε που το συζητούν.

Δυστυχώς ήταν να μη γίνει η αρχή. Ο εργασιακός μεσαίωνας χτύπησε την Ελλάδα πολύ βίαια και το κακό είναι ότι έχει ακόμη μέλλον. Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Μήπως, όμως φταίμε κι εμείς που τρέχουμε να εξυπηρετηθούμε όταν βλέπουμε επιχειρήσεις να λειτουργούν την Κυριακή , αλλά μας ενοχλεί όταν μας βάζουν να δουλέψουμε Κυριακή. Ας το σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά από εδώ και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου