Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

                                                  ΕΚΑΒ: Η απάντηση για την τραγωδία στο Ελ. Βενιζέλος
Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίες στο Ελ. Βενιζέλος κάνει ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιριών στο Αεροδρόμιο, κ. Δημήτρης Μπόζας με αφορμή το δυστύχημα που σημειώθηκε τη Μ.Δευτέρα και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της συναδέλφου του.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων θέτει ζητήματα αξιολόγησης της ασφάλειας αλλά και των συνθηκών εργασίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως περιέγραψε όλα συνέβησαν όταν η άτυχη γυναίκα έτρεξε να προλάβει το υπηρεσιακό λεωφορείο που θα την μετέφερε στο χώρο εργασίας της.
Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπόζας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", ανέφερε συνθήκες εργασίας που θυμίζουν «σύγχρονα εργασιακά Νταχάου» και για ένα ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με 200-300 ευρώ αλλά και εταιρείες που δεν πληρούν ούτε τις υποτυπώδεις συνθήκες ασφαλείας.
Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έκανε λόγο για «τρομερή καθυστέρηση» στη μετάβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ αν και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας χαρακτηρίζει «αποδεκτό χρόνο» την μετάβαση του ασθενοφόρου σε 12 λεπτά μετά την κλήση από την πίστα του αεροδρομίου.
Το συνδικάτο, κατέληξε ο κ. Μπόζας, θα θέσει τις επόμενες ημέρες δύο βασικά θέματα, περιμένοντας παράλληλα την επίσημη ενημέρωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών:
- για ποιο λόγο οι εταιρείες δεν μεταφέρουν με δικά τους μέσα τους εργαζόμενους στις εργασίες τους;
- πληροί το ΕΚΑΒ όλες τις προυποθέσεις ασφαλούς κάλυψης του αερολιμένα όταν σύμφωνα με μαρτυρίες οι διασώστες έφτασαν με καθυστέρηση 15 έως 20 λεπτών στο χώρο του δυστυχήματος;
Από τη πλευρά του το ΕΚΑΒ απάντησε με επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός:
«Κάναμε 12 λεπτά», αναφέρει το ΕΚΑΒ (η κλήση έγινε στις 12:23 και το ασθενοφόρο έφτασε στις 12:35), και αυτό «αποτελεί αποδεκτό χρόνο κάλυψης για την προαναφερόμενη απόσταση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"».
«τη δεδομένη χρονική στιγμή (σ.σ. της κλήσης) η κινητή μονάδα ήταν εκτός Ιατρείου με τους διασώστες και τον γιατρό να βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στο επίπεδο των αναχωρήσεων»
«Ο γιατρός που συνόδευε την κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β., διαπιστώνοντας την σοβαρή κατάσταση της άτυχης γυναίκας η οποία έφερε βαρείες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, προέβη στη διασωλήνωση της και τις λοιπές προβλεπόμενες επείγουσες ενέργειες εντός της κινητής μονάδας ώστε να γίνει η μεταφορά της στο ιατρείο του αεροδρομίου» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου