Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

ΠΑΣIΔΙΚ ΚΑΤΑ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

                                 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΔΟΕΑΠ 2014

Επιστολή κατά του Πάνου Σόμπολου απέστειλε η ΠΑΣIΔΙΚ με αφορμή την απόφαση του τελευταίου να αλλάξει τα ποσά που αποζημιώνει ο ΕΔΟΕΑΠ για κάποιες εξετάσεις, να μειώσει δηλαδή το κόστος των εξετάσεων που γίνεται σε ιδιωτικά διαγνωστικά.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών διαγνωστικών και κλινικών, καταγγέλει το πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ ότι παράνομα, αντισυνταγματικά και αυτοβούλως πήρε αυτή την απόφαση.
Αν είναι έτσι, τότε τα μέλη της ΠΑΣIΔΙΚ μπορούν να μη δεχθούν να προχωράνε στην εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων και να πάνε δικαστικά. Το θέμα είναι να κοιτάξουν και ανάμεσα στους παρόχους ( που ανήκουν στο σύνδεσμό τους) αν κάποιοι αποδέχονται αυτή την κατάσταση γιατί όλοι γνωρίζουν ότι από το ταμείο των δημοσιογράφων κανείς ποτέ δεν έχασε.

Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο κ. Σόμπολος προσπαθεί να συμμαζέψει το ταμείο, να διορθώσει λάθη του παρελθόντος και πιθανολογώ ότι αυτό θέλει να γίνει χωρίς να κόψει παροχές από τους ασφαλισμένους γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε θα έδινε τη δυνατότητα να γίνονται μόνο μέσα στον ΕΔΟΕΑΠ οι εξετάσεις, αφού διαθέτει σα ταμείο εργαστήρια και να μη δίνει τη δυνατότητα για εξωτερικές συμβάσεις. Σαφώς αρκετά οφέλη έχουν κοπεί τα τελευταία χρόνια από το ταμείο των δημοσιογράφων, αλλά κι αυτό πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος όπως και όλος ο Ελληνικός λαός.
Με τον κ. Σόμπολο σίγουρα έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογικές αντιλήψεις, αλλά δε μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι και σαν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ έδειξε κοινωνικό πρόσωπο, αλλά και ως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα για ένα εκ νέου κραταιό και υγιές ταμείο.

Αναλυτικά η επιστολή του ΔΣ της ΠΑΣIΔΙΚ έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Θέμα: Τροποποίηση όρων συμβάσεως παρακλινικών εξετάσεων

   Πληροφορηθήκαμε από μέλη μας ότι ο Οργανισμός σας προέβη μονομερώς, αυθαίρετα και αντισυμβατικά στην τροποποίηση των συμβατικών όρων παροχής υπηρεσιών (των μελών μας) προς ασφαλισμένους σας. Ειδικότερα ο Οργανισμός σας φέρεται να προέβη στην αναπροσαρμογή της τιμής αποζημίωσης ορισμένων εξετάσεων σε τιμές κατώτερες του Κρατικού τιμοκαταλόγου.
   Με την παρούσα σας τονίζουμε ότι η τυχόν σχετική σας απόφαση είναι παράνομη και αντισυμβατική.
Καμία διάταξη νόμου δεν σας δίνει την δυνατότητα να ορίζετε τιμές αποζημίωσης κατά την ελεύθερη βούληση του Οργανισμού σας. Επιπλέον, οι τιμές αποζημίωσης των μελών μας έχουν συμφωνηθεί στις σχετικές υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ υμών και αυτών και δεν δύνασθε να τροποποιείτε αυτές μονομερώς. Ρητά και κατηγορηματικά στις σχετικές συμβάσεις αναφέρεται ως τιμή για την παροχή υπηρεσιών των μελών μας το Κρατικό Τιμολόγιο.
   Με την παρούσα, για λογαριασμό ενός εκάστου των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό σας μελών μας, διαμαρτυρόμαστε για την παράνομη απόφασή σας και την αντισυμβατική συμπεριφορά του Οργανισμού σας και σας καλούμε, με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μας, να τηρήσετε τον νόμο και τα συμφωνηθέντα.

  Μετά τιμής
        Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                            Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                                      Βιοχημικός

Θα έπρεπε, όμως να γνωρίζουν ότι στην ελεύθερη αγορά την οποία πρεσβεύουν συμβαίνουν αυτά, θα έλεγα εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου