Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2015

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 100 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ-ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ 400 ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

                     Με αργούς ρυθμούς οι έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης εφοριακών

Το Κέντρο φορολογούμενων μεγάλου πλούτου κάνει εντατικούς ελέγχους σε γιατρούς και δικηγόρους και κυρίως σε αυτούς τους γιατρούς που υπάγονται στο ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή ελέγχονται πάνω από 400 περιπτώσεις, αλλά οι 100 πρώτοι είναι ήδη δεμένοι χειροπόδαρα με αποδείξεις για μεγάλη φοροδιαφυγή και ήδη ο Οικονομικός Εισαγγελέας ετοιμάζει μπιλιετάκια για δέσμευση περουσιακών στοιχείων.

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες εντοπίστηκαν με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια είτε με κίνηση λογαριασμών άνω των 300.000 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χέρια της ειδικής ομάδας δράσης η οποία έχει συγκροτηθεί στο ΚΕΦΟΜΕΠ σε συνεργασία με τον Οικονομικό Εισαγγελέα, βρίσκεται μια λίστα 415 γιατρών οι οποίοι περιλαμβάνονται είτε στη λίστα εμβασμάτων εξωτερικού, είτε στα 68 CD στα οποία έχουν καταγραφεί κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις πρώτες εκατό περιπτώσεις, οι υποθέσεις είναι δεμένες καθώς τα ευρήματα του ελέγχου καταδεικνύουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων.
Για τους συγκεκριμένους, δεν αποκλείεται άμεσα δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισπράξεις εσόδων μετά από ελέγχους του ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν ήδη φτάσει τα 45 εκατ. ευρώ (ετήσιος στόχος 77 εκατ. ευρώ) ενώ το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει εισπράξει στο ίδιο διάστημα 253 εκατ. ευρώ (ετήσιος στόχος 370 εκατ. ευρώ).
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου