Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Ιουλίου 07, 2015

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ EUROGROUP ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

                    Αυτό είναι το μενού των ηγετών της Ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής - Media
Έξτρα χρηματοδότηση 7 δις ευρώ ήταν το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης στο σημερινό Eurogroup σε μια συμφωνία-γέφυρα ενός μήνα ώστε να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να μπει σε μια σειρά-στο μέτρο του δυνατού-η οικονομία της χώρας.
Η ελληνική πλευρά θα ζητήσει να υπάρξει μια προρύθμιση για ένα μήνα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη συνολική συμφωνία που επιδιώκει.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR , θα ζητήσουμε χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας για τον Ιούλιο. Αυτά θα δοθούν από τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών.  Όμως, για να δοθούν αυτά τα χρήματα θα πρέπει να περάσουν και κάποια προααπαιτούμενα από τη βουλή και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης έναντι των δανειστών.  Αυτό παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής αυτή την ώρα. 
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, βρίσκονται παράλληλα σε εξέλιξη τεχνικές συζητήσεις .
Σύμφωνα με πηγές από τον ΕSM και το περιβάλλον του Ντόναλντ Τουσκ και οι πέντε που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις ( Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρας, Γιούνκερ και δια τηλεφώνου ο Ρέγκλινγκ) έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχουν βραχυχρόνια δάνεια του ΕSM που μπορούν να διατεθούν, όμως το Eurogroup μπορεί να πάρει απόφαση να διαθέσει τα 3,4 δισ από τα κέρδη των ομολόγων των κεντρικών τραπεζών.
Μάλιστα, τα χρήματα μπορούν να δοθούν τις επόμενες μέρες κάθε φορά που η ελληνική πλευρά θα περνάει ένα νομοθέτημα από βουλή.  Αυτή η ρύθμιση μπορεί να επαναληφθεί και τον Αύγουστο αν υπάρχουν χρήματα. 
Σύμφωνα με το STAR, όλα θα εξαρτηθούν από τι  θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας σε πολιτικό επίπεδο στη Σύνοδο Κορυφής, το πόσο μεγάλη βούληση θα δείξουμε για την σύναψη νέου προγράμματος και τι είδους μεταρρυθμίσεις μπορούμε να δεχθούμε.
Αύριο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει τις επίσημες θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες θα συζητηθούν στην αυριανή τηλεδιάσκεψη και μέχρι το επόμενο Eurogroup της  Κυριακής 12/7 θα γίνουν οι όποιες αλλαγές χρειαστούν για να επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου