Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2015

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ

                     Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες απο χρηματα

Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα θα περάσουν όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί το μισθό τους.

Οι επιχειρηματίες που ούτως ή άλλως δεν πλήρωναν ποτέ εγκαίρως είναι δεδομένο ότι δεν θα πλήρωναν ούτε τώρα. Το πρόβλημα έχει να κάνει με όσους εργαζόμενους πληρώνονταν κανονικά το μισθό τους τους προηγούμενους μήνες.

Το δεδομένο είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα μέσα σε τρεις μέρες από από 27/6 μέχρι 30/6 ώστε να μην πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους ( το capital control έχει να κάνει με τα λεφτά που σηκώνεις και όχι με αυτά που καταθέτεις ).

Το μυστικό είναι στα μεγάλα κεφάλαια που λίγες ημέρες πριν τις 30/6 μετέφεραν αρκετές επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Ανεξάρτητα από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, επιχειρήσεις που δεν πλήρωσαν τους εργαζόμενούς τους είχαν προνοήσει να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς του εξωτερικού με το φόβο μιας χρεοκοπίας την Τετάρτη 1/7, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πλήρωνε τη δόση προς το ΔΝΤ στις  30/6. Απλά η εξαγγελία για το δημοψήφισμα πρόλαβε τις εξελίξεις και οι τράπεζες έκλεισαν νωρίτερα.

Από εδώ και στο εξής, όμως τι γίνεται. Οι επιχειρηματίες που δεν πλήρωσαν είναι γιατί έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς, που έχουν εισπράξεις σε καθημερινή βάση έβαλαν κάποιο έναντι και κρατούν τα υπόλοιπα σε ρευστό για τους προμηθευτές που δεν δίνουν, πλέον τίποτα σε πίστωση ( για παράδειγμα χθες έγινε της κακομοίρας σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο τομέα της Υγείας και κανείς προμηθευτής δεν δέχονταν να τους δώσει αναλώσιμα επί πιστώσει όπως γίνονταν μέχρι τώρα ).

Θεωρείται δεδομένο ότι μέχρι την Κυριακή κανένας από αυτούς τους επιχειρηματίες που έχουν τα λεφτά τους σε λογαριασμούς του εξωτερικού δεν πρόκειται να κάνει καμία πληρωμή από αυτά τα χρήματα, καθώς δεν γνωρίζει αν παραμείνουμε στο ευρώ ή αλλάξουμε νόμισμα οπότε θα κάνουν τις πληρωμές τους με το υποτιμημένο νόμισμα και θα κρατήσουν τα ευρώ τους. Σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση έρθει σε κάποια συμφωνία και δεν αλλάξει τίποτα με το νόμισμα, τότε κανείς από αυτούς τους επιχειρηματίες δεν θα έχει πρόβλημα να πληρώσει εργαζόμενους και προμηθευτές μέσω των λογαριασμών τους του εξωτερικού, αφού ξέρουν ότι σύντομα θα τα ξαναμαζέψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου