Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP-ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ " ΓΕΦΥΡΑ " ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                  ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Επανεκλογή του Γερούν Ντάισελμπλουμ είχαμε στο σημερινό Eurogroup που ήταν το τακτικό συνέδριο του μήνα που είχε σαν στόχο τις εκλογές για πρόεδρο.
Βέβαια, λόγω των γεγονότων συζητήθηκε και η χρηματοδότηση " γέφυρα" προς την Ελλάδα, για την οποία δεν βρέθηκε κάποια συγκεκριμένη φόρμουλα. Το μόνο που θεωρείται δεδομένο είναι ότι θα περιμένουν την ψήφιση των προαπαιτούμενων από την Ελληνική Βουλή.

«Μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει υποβάλει στη Βουλή και θα έχει εγκρίνει το συνολικό πακέτο το οποίο συμφωνήθηκε. Αν αυτό γίνει επιτυχώς, οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν, θα έχουμε οι ΥΠΟΙΚ μια τηλεδιάσκεψη αποτίμησης της διαδικασίας και αυτό θα είναι το σινιάλο ώστε οι υπουργοί να πάνε στα εθνικά κοινοβούλια», σημείωσε ο, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος του Eurogroup κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του. O Πρόεδρος του Eurogroup, τόνισε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πως «Μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της εμπιστοσύνης, σε σχέση με το δημοψήφισμα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Πάντοτε προσπαθούσα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Ακολούθως, ο Ολλανδός πολιτικός, είπε ότι «Συζητήσαμε σύντομα τις δυνατότητες μιας χρηματοδότησης - γέφυρας και ποια βήματα θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες σε σχέση με την Ελλάδα. Θα χρειαστούν 4 εβδομάδες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.», ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ενδυναμώσουμε τη νομισματική ένωση».

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου