Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2015

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Κ.Τ.-ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΣΩΡΕΥΤΙΚΟ CAPITAL CONTROL ΜΕΧΡΙ 1800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ-ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ-ΓΕΦΥΡΑ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 43 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΟΠΠΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

                               
Ο Μαριο Ντράγκι έκανε σήμερα δεκτό το αίτημα της ΤτΕ και αύξησε το ELA κατά 900 εκατ. ευρώ για μια εβδομάδα, παίρνοντας βέβαια πρώτα το " πράσινο φως " από το eurogroup.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ,  καλωσόρισε την έγκριση των προαπαιτουμένων από την ελληνική Βουλή, ενώ τόνισε ότι η παροχή ρευστότητας θα συνεχιστεί υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει η Ελλάδα μέρος της Eυρωζώνης, διευκρινίζοντας ότι δεν αποφασίζει η ΕΚΤ  ποια χώρα θα παραμείνει στην Νομισματική Ένωση.
Ακόμη, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το ομόλογο του Δημοσίου ύψους 3,5 δισ.ευρώ το οποίο βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ και λήγει τη Δευτέρα, καθώς και τις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παράλληλα, με αυτά τα καλά νέα από την ΕΚΤ, όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών. Παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, θα μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτες δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό το Υπουργείο Οικονομικών μετά τη θετική κατάληξη με το δάνειο-γέφυρα θα αρχίσει από αύριο να πληρώνει υποχρεώσεις εντός της χώρας που είχαν " παγώσει", καθώς κανείς δεν γνώριζε την κατάληξη της συμφωνίας με τους εταίρους. Έτσι σήμερα θα πιστωθούν 43 εκ. ευρώ στο δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, ενώ από Δευτέρα θα ανακοινωθεί πότε θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα ( 2η δόση ) και ότι εκκρεμότητες υπάρχουν από επιδοτήσεις τους ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου