Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015

ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ EUROGROUP-ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΣΧΥΡΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

                  Αμετάβλητο διατήρησε τον ELA η ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες
Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού που για άλλη μια φορά ήταν στο ίδιο μήκος κύματος και απευθύνθηκε κυρίως στους συνταξιούχους που ταλαιπωρούνται αυτές τις ημέρες να μη το βάλουν κάτω και να τον στηρίξουν να παλέψει για την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας, είχαμε το έκτακτο eurogroup με θέμα το νέο αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία.
Όπως αναμενόταν, η απόφαση της γερμανικής πλευράς ήταν ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι αντίθετες φωνές, όπως του Φρανσουά Ολάντ που ζητάει να τα βρουν νωρίτερα Ελλάδα και δανειστές δεν βρήκαν κανένα αντίκρυσμα.
Όπως τόνισαν, οι εταίροι μας, το νέο αίτημα από Ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις αφού δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία πριν το δημοψήφισμα.
Το ζητούμενο, λοιπόν είναι τι θέλουμε να κάνουμε ως Έλληνες. Μέρκελ και Σόιμπλε δήωσαν επίσημα ότι από Δευτέρα δανειστές και Ελλάδα θα μπορέσουν να έρθουν σε μία νέα συμφωνία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχει δώσει ο λαός μας στο δημοψήφισμα. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει καμία συμφωνία αφού όλοι γνωρίζουμε ότι όπως κι εμείς δεν θέλουμε τη ρήξη έτσι και αυτοί πασχίζουν ( για τους δικούς τους λόγους, βέβαια και όχι γιατί μας συμπονούν για το ίδιο ). Άρα που αποσκοπεί αυτό το από Δευτέρα που μας τονίζουν και τι επίπτωση θα έχει το όποιο αποτέλεσμα.
Η έξοδός μας από τη Ευρώπη και από το ευρώ δεν μπορεί να γίνει με κανέναν τρόπο, κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αφού το καταστατικό ίδρυσης της Ε.Ε. και δημιουργίας του ευρώ κατοχυρώνει νομικά όλες τις χώρες. Βέβαια, θα μου πείτε αν κυριαρχήσει το "όχι" οι Ευρωπαίοι μπορούν να κάνουν οικονομικό εμπάργκο και σαν χώρα να αποκλειστείς ουσιαστικά. Μόνο που, όπως φαίνεται και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, οι εταίροι μας θέλουν την συμφωνία και αυτή θεωρείται δεδομένο ότι θα επέλθει μετά την Κυριακή ( εκτός αν προκύψει κάποιος άλλος αιφνιδιασμός μέχρι τότε ).
Η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας δεν θέλει τη ρήξη και η συμφωνία θα γίνει πραγματικότητα σε λίγες μέρες. Άρα, το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό. Θέλουμε μνημόνιο ( χωρίς μνημόνιο συμφωνία δεν γίνεται ξεχάστε το ) με σαμαρά ή με Τσίπρα;
Το " όχι " ή το  " ναι " δεν έχει να κάνει με τίποτε άλλο παρά με ποια κυβέρνηση και με ποιους όρους θα πας στο μνημόνιο. Ας σκεφθεί λοιπόν ο Ελληνικός λαός με ποιον πρωθυπουργό μπορεί να αισθανθεί πιο σίγουρος για ένα καλύτερο μέλλον, ποιον θεωρεί πιο έντιμο από τους δύο, ποιος είναι αυτός που θα θελήσει να βοηθήσει περισσότερο τις πιο αδύναμες και ευπαθείς ομάδες, ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα πιο δίκαια και δημοκρατικά.
 Κυρίαρχος ο λαός ήταν το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια και όποιος περίμενε ότι αυτό δεν σήμαινε τίποτα μάλλον δεν ήξερε τι του γίνεται. Με αυτή την κυβέρνηση ο λαός έχει δύναμη και συναποφασίζει και αναλαμβάνει εν μέρει την ευθύνη για τις επιλογές του. Όχι ότι με ΣΥΡΙΖΑ όλα είναι ή θα είναι καλά. Υπάρχουν και λάθος χειρισμοί και κάποιες ιδέες που δεν ταιριάζουν απόλυτα με τις δικές μας και σαφώς θα πρέπει όλοι να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να μπορούμε και να διαφωνούμε. Το θέμα είναι αν γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε και με ποια λογική επιλέγουμε κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου