Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Ιουλίου 12, 2015

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΩΝ ΦΙΝΛΑΝΔΩΝ-ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΝΕΟ EUROGROUP-ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΡΕΝΤΣΙ


                                 

Οι Φινλανδοί θέτουν βέτο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μαζί τους σιγοντάρουν και οι Ολλανδοί δηλαδή δύο χώρες που είναι δεμένες... στο άρμα της Γερμανίας. Είναι πασιφανές ότι η υπηρεσία τους είναι εντεταλμένη και προσπαθούν να φτάσουν στα άκρα τη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενοχλήσει το Σόιμπλε και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναγκάσει την Ελληνική κυβέρνηση να παραιτηθεί γιατί γνωρίζει ότι αν αυτή η κυβέρνηση πετύχει τότε θα υπάρξουν νέα κυβερνητικά δεδομένα πιο αριστερά και σε άλλες χώρες ταλαιπωρημένες από τα μνημόνια. Γι΄αυτό το λόγο και το Plan B του Σόιμπλε ήταν η πεντάχρονη έξοδος της Ελλάδας, που είχε έτοιμο να θέσει στο eurogroup αλλά για κακή του τύχη διέρευσε η είδηση πριν ακόμη αρχίσει η συζήτηση πάνω στα μέτρα που είχε ήδη αποδεχθεί η Ελλάδα και αναγκάστηκε να το πάρει πίσω.

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το Eurogroup χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι εταίροι μας ζητάνε νέα μέτρα και μάλιστα η πρόταση από πλευράς Γερμανίας ήταν η δέσμευση δημόσιας περιουσίας αξίας  84 δις ευρώ ως ενέχυρο για το δάνειο που θα πάρουμε. Η δικαιολογία, αυτής της πρότασης ήταν ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική κυβέρνηση, θεωρία που υποστηρίχθηκε από όλους σχεδόν τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούν να οδηγήσουν τη κυβέρνησή μας να πάρει άμεσα πιο σκληρά μέτρα ή αλλιώς να παραιτηθεί ώστε να διαμορφωθεί μία νέα προσωρινή κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας όπως τη θέλει η Γερμανία. Σήμερα στις 12 θα έχουμε νέο Eurogroup και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, Υπάρχει, βέβαια και το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελληνική πλευρά παράταση ολίγων ημερών ώστε να νομοθετήσει άμεσα κάποια μέτρα ώστε και καλά θα επανακτήσει έτσι την εμπιστοσύνη των δανειστών και να προχωρήσουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές.

Κατά τη διάρκεια του Eurogroup οι Γάλλοι έδωσαν μεγάλη μάχη και ήρθαν αρκετές φορές σε σύγκρουση με τη Γερμανία για το θέμα της Ελλάδας. Μαζί με τους Γάλλους και οι Ιταλοί με τους Κύπριους. Μάλιστα κυκλοφορεί η φήμη αυτές τις ώρες ότι ο Ματέο Ρέντσι είναι εξοργισμένος και αύριο στη Σύνοδο Κορυφής είναι διατεθιμένος να μιλήσει σκληρά απέναντι στις χώρες που θέτουν βέτο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου