Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΥΨΟΥΣ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

                     Αποτέλεσμα εικόνας για γιουνκερ
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο για την κινητοποίηση και μεταφορά στην Ελλάδα του μεγαλύτερου πακέτου πόρων από τον κοινοτικό προϋπολογισμό – πάνω από 35 δισ. ευρώ για την επόμενη 5ετία έως το 2020 – για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από τους πόρους αυτούς, πάνω από 20 δισ. ευρώ είναι τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα θα προέλθουν από νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως το νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), γνωστό και ως πακέτο Γιούνκερ.
Με τους πόρους αυτούς επιδιώκεται να αντισταθμισθούν οι υφεσιακές επιπτώσεις από τη δημοσιονομική προσαρμογή που προβλέπει η κατ’ αρχήν συμφωνία της 13ης Ιουλίου για το νέο 3ετές πρόγραμμα της οικονομίας της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, η Επιτροπή προτείνει τη βελτίωση της άμεσης ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, με την πρόωρη εκταμίευση του τελευταίου 5% των πληρωμών της ΕΕ για το ΕΣΠΑ 2007 -2013, που κρατούνται έως το κλείσιμο των προγραμμάτων καθώς και την εφαρμογή 100% ποσοστού συγχρηματοδότησης για την περίοδο 2007-2013. Αυτό θα μεταφραστεί σε άμεση πρόσθετη ρευστότητα περίπου 500 εκατ. ευρώ και εξοικονόμηση περίπου 2 δις. ευρώ για τον ελληνικό προϋπολογισμό.
Η Επιτροπή προτείνει επίσης να αυξηθεί το επίπεδο της αρχικής προχρηματοδότησης (προκαταβολές) για τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020 κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Με την πρόσθετη αυτή προχρηματοδότηση μπορεί να διατεθεί πρόσθετο ποσό 1 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου