Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015

ΔΥΟ ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ 13 ΔΙΣ

Αφού τα βρήκαν στη συμφωνία-γέφυρα  13 δις τώρα δύο αγκάθια παραμένουν για να κλειστεί η συμφωνία. Όσο αφορά αυτά τα 13 δις βρέθηκαν ξαφνικά 30 δις... ξεχασμένα σε ένα ταμείο ESM που είχε δημιουργηθεί το 2010 όταν μπήκαν Ιρλανδία και Ολλανδία στο πρόγραμμα.

Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας διαφωνεί σε δύο θέματα. Το ενα εχει να κάνει με το ΔΝΤ και το γεγονός ότι επίσημα φεύγει από την εποπτεία της χώρας μας την Ανοιξη του 2016. Η Ελληνική κυβέρνηση θέλει να μη συνεχιστεί η εποπτεία του και για τα επόμενα δύο χρόνια που θα είμαστε σε πρόγραμμα μνημονίου.

Το δεύτερο και σημαντικότερο έχει να κάνει με το ΤΑΙΠΕΔ. Η Ε.Ε. θέλει να μεταφερθεί η έδρα του στο Λουξεμβούργο, σε ένα και καλά ουδέτερο έδαφος όπου βρίσκονται και τα υπόλοιπα τέτοιου είδους ταμεία και που στήνονται επιχειρήσεις μέσα σε μία μέρα. Αλλά ακόμη και αν δεχόταν αυτό ο Τσίπρας δε μπορεί να δεχθεί την εγγύηση δημοσίου 50 δις που απαιτούν οι δανειστές μας. Συγκεκριμένα η περιουσία του δημοσίου φτάνει περί τα 15-20 δις. Αν λοιπόν οΤσίπρας δεχθεί τα 50 δις τότε θα πρέπει να βάλει ενέχυρι και τις Ελληνικές τράπεζες που στην ουσία σημαίνει τα δάνεια του κόσμου ή να βάλει ενέχυρο Ελληνική γη. Από την πλευρά τους βέβαια οι δανειστές μας επιμένουν στα 50 δις όπως λένε τυπικά για να μπορέσουν να περάσουν πιο εύκολα τη συμφωνία από τα κοινοβούλιά τους, δηλαδή να πουν ότι στην ουσία δε δανείζουν την Ελλάδα 84 δις αλλά 34 αφού βάζουμε ενέχυρο τα άλλα 50.

Αλήθεια, όμως ποιος τους έχει εμπιστοσύνη?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου