Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 11, 2014

ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ SKROW THEATER

                        

Με την επανάληψη του θεατρικού έργου " Μπετονένια παραλία " ανοίγει για φέτος η θεατρική σεζόν στο "Skrow Theater " . 
Όπως είχαμε γράψει και πέρυσι, στο μικρό αυτό θεατράκι στο Παγκράτι, το οποίο μετράει δύο χρόνια ζωής και έχει δημιουργηθεί από τους: Βασίλη Μαυρογεωργίου, Mαρία Φιλίνη,  Σεραφείμ Ράδη, Κατερίνα Μαυρογεώργη και Νίκο Μαραμαθά,  γίνεται μία καταπληκτική δουλειά και τα έργα που παρουσιάζονται αξίζει να τα δούμε.
Δύο επαναλήψεις και τέσσερα καινούρια έργα περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριό του για τη σεζόν 2014-15.
Η αυλαία του θα ανοίξει 5 Οκτωβρίου με την επανάληψη, όπως προαναφέραμε της " Μπετονένιας παραλίας"  του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε μουσική Φοίβου Δεληβοριά . Πρόκειται για ένα δυστοπικό θρίλερ για την κατάληξη της Αθήνας στο 2088, έτος κατά το οποίο μία μπετονένια παραλία βρίσκεται στη θέση της πλατείας Ομονοίας και η Ακρόπολη έχει γίνει νησί ( ένα έργο που το έχω δει και προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους να το δουν για να περάσουν όμορφα αλλά και να προβληματιστούν ). Πρωταγωνιστούν οι: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Δανάη Επιθυμιάδη, Σεραφείμ Ράδης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, ενώ μέσω βίντεο εμφανίζονται οι Ντίνη Ρέντη, Χαρά Κονταξάκη και Στράτος Χρήστου.



Συνέχεια στις 13 Οκτωβρίου με την οπερατική εκδοχή της Σταχτοπούτας,  " Cendrillon " της Παολίν Βιαρντότ, που ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση. Παίζουν οι: Χρήστος Δεληζώνας, Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Γιώργος Ματθαιακάκης, Κώστας Μαυρογένης, Λητώ Μεσσήνη, Μάϊρα Μηλολιδάκη.
Ένα μήνα μετά, στις 2 Νοεμβρίου, θα κάνει πρεμιέρα " Ο ονειροφάγος " της ομάδας Ντουθ, ένα έργο για τα όνειρα που βλέπει κανείς όταν κοιμάται, με τους Μυρτώ Μακρίδη, Σεραφήμ Ράδη, Ιωάννα Ραμπαούνη και Μαρία Φιλίνη.
Στις 24 Νοεμβρίου, θα ανέβει η παράσταση " Μπιλ και Λου", σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και η Λυδία Τζανουδάκη θα ζωντανέψουν τη σχέση δύο αγνώστων που έχτισαν μία δυνατή, 20ετή φιλία μέσω αλληλογραφίας. Μαζί τους ο Στέλιος Ιακωβίδης.
Από 15 Ιανουαρίου 2015, θα επαναληφθεί " Η ιστορία της αυτοθυσίας ", το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Βασίλη Μαυρογεωργίου –συνσκηνοθέτησε με τις Μαρία Φιλίνη και Κατερίνα Μαυρογεώργη- στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργο ερευνά την έννοια της αυτοθυσίας μέσα στο χρόνο και μέσα από τις μορφές ηρώων, επιφανών και αφανών, Ελλήνων και ξένων, όπως είναι η Μαρία  Σκουοντόφσκα Κιουρί, ο Σωκράτης, η Ζαν Ντ’Αρκ, οι Σουφραζέτες και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μεταξύ άλλων. Εκτός από σκηνοθετικό, ο Μαυρογεωργίου και η Φιλίνη αναλαμβάνουν και πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση, έχοντας στο πλευρό τους τους: Σεραφείμ Ράδη, Δανάη Επιθυμιάδη και Έλια Ζαχαριουδάκη.
Τέλος, στις 26 Ιανουαρίου 2015 θα παρουσιαστεί " Το απόλυτο μηχάνημα " του Μιχάλη Μαθιουδάκη, σε ερμηνεία του ίδιου και της Μαρίας Φιλίνη, μια παράσταση για ένα υπεραντικείμενο που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα.

ΠΗΓΗ: tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου