Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2014

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΩΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

                           

Έχουν πολλαπλασιαστεί σε μεγάλο ποσοστό οι αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση τα τελευταία 4 χρόνια λόγω των αλλαγών που γίνονται με τα μνημόνια.

Η εμμονή των δανειστών μας και η συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης να αλλάζουν συνέχεια τους νόμους για συνταξιοδότηση, να αυξάνουν τα ηλικιακά όρια και να μειώνουν τα ποσά, οδηγούν κάθε χρόνο αρκετούς υπαλλήλους  ( κυρίως του δημοσίου), να κάνουν αιτήσεις για συνταξιοδότηση και να βρισκόμαστε πλέον σε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη όπου οι συνταξιούχοι να είναι τόσοι πολλοί που δεν μπορεί να τους αντέξει το σύστημα. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να γίνουν νέες αιτήσεις από Δημοσίους Υπαλλήλους που θα θέλουν να προλάβουν τις καινούργιες αλλαγές που έχουν ψηφιστεί και να πάρουν σύνταξη με τα παλιά προνόμια.
Όσοι μπορούν σπεύδουν να κάνουν αίτηση για σύνταξη ώστε να προλάβουν τις μειώσεις από τον νέο υπολογισμό για τη σύνταξη.
Όσοι βγουν σε σύνταξη από 1/1/2015 και μετά: Συγκεκριμένα από το 2015 και ύστερα θα υπάρχει η βασική σύνταξη των 360 ευρώ, όση είναι και αυτή του ΟΓΑ δηλαδή και στο ποσό αυτό θα συμπληρώνεται η αναλογική η οποία θα αντιστοιχεί στον μισθό και τα έτη ασφάλισης. Για όσους βγουν σε σύνταξη από 1/1/2015 θα υπολογιστούν οι μισθοί στο σύνολο της θητείας τους και έτσι το ποσό θα πέσει κατά πολύ.
Όσοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη μέχρι στις 31/12 του 2014: Μέχρι το τέλος του 2014 για το ποσό της σύνταξης υπολογίζεται η καλύτερη μισθολογική πενταετία ως το 2010 και ο μέσος όρος μισθών από το 2011 ως το 2014.

Όλα αυτά οδηγούν σε αδιέξοδο και οι δανειστές μας μαζί με την κυβέρνηση δεν εννοούν να καταλάβουν ότι όσο αλλάζουν τους συνταξιοδοτικούς νόμους στο χειρότερο, τόσο αυξάνονται οι συνταξιούχοι που σε άλλη περίπτωση θα συνέχιζαν να δουλεύουν και θα αργούσαν περισσότερο να πάρουν τη σύνταξή τους.
Άλλος ένας φαύλος κύκλος, λοιπόν στον οποίο μας έχουν οδηγήσει στα χρόνια της κρίσης και από τον οποίο  όχι μόνο δεν υπάρχει οικονομικό όφελος στη χώρα, αλλά επιδεινώνει την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΠΗΓΗ;usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου