Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2014

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                      
Αναμένεται να ... βουλιάξουν τα πανεπιστήμια, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς περίπου 20.000 επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων έκαναν αίτηση για να αλλάξουν σχολή. Μετά από αυτό θεωρείται δεδομένο ότι κάποια τμήματα των πανεπιστημίων θα κληθούν να δεχθούν το διπλάσιο όγκο μαθητών. Περίπου 15  τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν δεχθεί καταιγισμό αιτήσεων για μετεγγραφή από τμήματα της επαρχίας.
Τα τμήματα πληροφορικής του ΚΕΠΑ, οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, αρχιτεκτόνων μηχανικών και οικονομικών επιστημών στην Αθήνα είναι στην κορυφή των προτιμήσεων όσων ζητούν μετεγγραφή. Αυτά τα τμήματα έχουν δεχθεί κατά μέσο όρο περίπου 5.000 αιτήσεις για μετεγγραφή.
Μεγάλη η ζήτηση και στα παιδαγωγικά τμήματα, το τμήμα φυσικής, το τμήμα φιλολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών με περισσότερες από 2.500 αιτήσεις, ενώ στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης το τμήμα μαθηματικών συγκεντρώνει σχεδόν 4.000 αιτήσεις.
Ουσιαστικά μετά την κατάθεση περίπου 40.000 αιτήσεων το 1/3 των πρωτοετών θα αλλάξει σχολή με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω κάτω στους προϋπολογισμούς δεκάδων τμημάτων.
Βέβαια, σε όλα αυτά υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος που είναι οι βαθμολογίες των επιτυχόντων, καθώς θα βρεθούν μαζί μαθητές που πέρασαν σε επαρχιακές σχολές με πολύ μικρότερη βαθμολογία από αυτή που θα έχουν άλλοι συμφοιτητές τους που έχουν περάσει σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου