Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 09, 2014

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

                        Απόφαση, Άκυρες, ΕΡΤ, apofasi, akyres, ert
Την δικαίωση 10 απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ μετά το αιφνίδιο κλείσιμό της, είχαμε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ΄αριθμόν 2732/14 απόφασή του, το δικαστήριο δικαιώνει τους πρώην εργαζομένους που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, "η μεταβίβαση της επιχείρησης δεν συνιστά λόγο απόλυσης των εργαζομένων ενώ επιπλέον το Δημόσιο δεν επικαλέστηκε οικονομοτεχνικούς λόγους για τις ένδικες  απολύσεις των εναγόντων."
Ως εκ τούτου λοιπόν κρίνει άκυρες τις απολύσεις ως αντίθετες με το νόμο και υποχρεώνει το Δημόσιο να απασχολήσει τους ενάγοντες με τα Προ της απόλυσής τους καθήκοντα. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό δεδικασμένο, καθώς και το Πρωτοδικείου Ηρακλείου Κρήτης είχε βγάλει ανάλογη απόφαση για απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ το  Δεκέμβριο του 2013.
Επιπλέον, το δικαστήριο  απειλεί το δημόσιο με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου. Βέβαια, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα έφεσης απέναντι στην απόφαση αυτή.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου