Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 26, 2014

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

                          Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για την προστασία της Α’ κατοικίας                     

Το ότι η τρόικα πιέζει ώστε να αρχίσει η απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1/1/2015 είναι γνωστό σε όλους. Το θέμα είναι ότι άρχισαν ήδη οι διαδικασίες για επίσπευση των δικαστικών ακροάσεων και αποφάσεων όσων έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη για τις οφειλές τους και κυρίως για τις περιπτώσεις που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη.

Οι δανειστές μας, είχαν ζητήσει από την Ελληνική κυβέρνηση να κάνει ότι είναι δυνατόν ( να ανοίξει νέες αίθουσες στα ειρηνοδικεία για εκδίκαση σχετικών υποθέσεων και να κάνει προσλήψεις σχετικού προσωπικού) ώστε να εκδικάζονται νωρίτερα οι υποθέσεις αυτές και να προχωράει γρηγορότερα η διαδικασία των πλειστηριασμών όπου υπάρχει τέτοια απόφαση.

Έτσι, λίγες ημέρες πριν την έλευση της τρόικα, όπου το θέμα των πλειστηριασμών ακόμη και της πρώτης κατοικίας θα είναι από τα βασικότερα της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε στους δανειστές. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Δικηγόρος κατέθεσε αίτηση  για υπαγωγή πελάτη του στο Νόμο Κατσέλη, στο ειρηνοδικείο της Ν. Ιωνίας την Παρασκευή 19/9/14 και πήρε τακτική δικάσιμο για το 2028 ( το ειρηνοδικείο της Ν. Ιωνίας θεωρείται ότι έχει τις περισσότερες αιτήσεις σε όλη την Ελλάδα και αδυνατεί να δικάσει άμεσα υποθέσεις ). Ο ίδιος δικηγόρος κατέθεσε αντίστοιχη αίτηση για άλλον πελάτη του στις 24/9/14 και πήρε τακτική δικάσιμο για 27/5/16. Δηλαδή, μέσα σε 5 μέρες άλλαξαν τα δεδομένα και οι υποθέσεις για τους πλειστηριασμούς με απόφαση της κυβέρνησης επισπεύδονται λόγω απαίτησης της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου