Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24, 2014

ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΑΡΟΧΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ-ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ?

                               
Τα σημάδια είναι φανερά και οι εκλογές φαίνεται να πλησιάζουν με γοργά βήματα.
Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους δανειστές μας να δώσουν την έγκρισή τους για παροχές προς τους πολίτες αυτής της χώρας, γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες έχουν... κοντή μνήμη και την στιγμή της κρίσης θα ψηφίσουν μία πό τα ίδια. Η αρχή έγινε με την δημοσιοποίηση της μείωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης. 
Συγκεκριμένα, φέτος θα πληρώσουμε με μείωση 30% του φόρου για το πετρέλαιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δώσουμε περίπου 10-12 λεπτά λιγότερα ανά λίτρο, ενώ η μείωση θα είναι μεγαλύτερη για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης καθώς θα αγοράσουν φέτος το πετρέλαιο σε τιμές του 2010.
Μετά από αυτό, όπως άφησαν κρατικά στελέχη να εννοηθεί, κατά τη συνάντηση της Α. Μέρκελ με τον Α. Σαμαρά συμφωνήθηκε για να συνεχίσει η ροή εσόδων προς τα ταμεία του κράτους χρημάτων μέσω των φόρων να αυξηθούν οι δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη ως 15.000 ευρώ, για τα ποσά δηλαδή που χρωστά η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων στην εφορία. Μάλιστα, η κυβέρνηση επιμένει για 100 δόσεις και περιμένει την απάντηση της τρόικας.
Τα ληξιπρόθεσμα έχουν αυξηθεί κατά πολύ ( τα χρέη έχουν φτάσει για την εφορία στα 70 δισ. ευρώ ενώ τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία στα 18 δισ. ευρώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία  ) και είναι σίγουρο ότι και οι δανειστές μας βλέπουν ότι αν δεν αυξηθούν οι δόσεις αυτά τα ποσά αποκλείεται να μπουν στα ταμεία του κράτους.
Για τέλος, αφήσαμε το σημαντικότερο στοιχείο που προμηνύει εκλογές. Εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ότι ένα ποσό από αυτά που έχουν επιδικαστεί ότι παράνομα παρακρατήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τους ένστολους, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους. Ας μην ξεχνάμε ότι και πριν τις Ευρωεκλογές η κυβέρνηση είχε δώσει οικονομική ενίσχυση στους ένστολους το ποσό των 500 ευρώ ανά άτομο.
Μέσα σε όλα αυτά να μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε και τις συζητήσεις του Κώστα Σημίτη σε κάποια ... πηγαδάκια όπου ανέφερε ότι προβλέπει εκλογές τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου