Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 04, 2014

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η ΤΡΟΪΚΑ. ΖΗΤΑΕΙ ΝΕΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

                        

Με το επιχείρημα ότι μέσα από την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συμπίεση των μισθών θα υπάρξει μεγάλη προσφορά εργασίας , υποδέχθηκε η τρόικα την Ελληνική αποστολή στο Παρίσι.

Τα εργασιακά, που σημαίνει περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποτελούν αποτελούν ένα μεγάλο βραχνά στις διαπραγματεύσεις ( λέμε τώρα ) ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Παραδόξως, κατά τη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης μέρας των συζητήσεων, δεν έγινε καμιά προσέγγιση από πλευράς δανειστών στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο πέρα από τις 6.500 που υπάρχει ήδη η δέσμευση ότι θα πραγματοποιηθούν μέχρι τέλους του 2014. Αυτό που τους απασχόλησε και για το οποίο ήταν πολύ επίμονοι αφορούσε τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Στάθηκαν ιδιαίτερα στις μεταβολές που θέλουν να επιβάλουν σχετικά με τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Οι δανειστές ζητούν να πέσει κι άλλο ο κατώτερος μισθός, να δυσκολέψουν δια νόμου τα περιθώρια απεργιακών κινητοποιήσεων, να υπάρχει απελευθέρωση απολύσεων και γενικότερα το εργασιακό δίκαιο να γίνει κουρελόχαρτο για να σκουπίζουν οι κυβερνώντες τον ιδρώτα τους από την πολύ κούραση.

Βέβαια, από την πλευρά της η Ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι με ανεργία 27%, που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ θα συνεχιστεί και το 2015 δε μπορεί να πάρει τέτοια μέτρα. Επειδή, όμως δε μπορεί να πάει κόντρα στην τρόικα υποσχέθηκε ότι θα διαπραγματευθεί με τους κοινωνικούς εταίρους ανάλογες μεταρρυθμίσεις.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία ο εργοδότης δεν υποχρεούται να αναλύσει τους λόγους που τον οδηγούν στην απόλυση του εργαζομένου. Ακόμη και προ κρίσης στη χώρα μας γίνονταν περισσότερες απολύσεις από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης ακριβώς για το λόγο που προαναφέραμε. 


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου