Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

                         

Ιστορική μέρα σήμερα για την Ουκρανία, καθώς το κοινοβούλιο της χώρας θα επικυρώσει την συμφωνία σύνδεσης της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συγκεκριμένη συμφωνία καθορίζει λεπτομερώς την απομάκρυνση του Κιέβου από τη Ρωσία, ενώ η κατάπαυση του πυρός απειλείται καθώς οι φιλορώσοι αυτονομιστές μαζί με τον στρατό αλληλοκατηγορούνται ότι την παραβιάζουν.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται από την πλευρά του να επικυρώσει το μεσημέρι στο Στρασβούργο αυτή τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει πολιτική και οικονομική πτυχή.
Η επικύρωση αυτή αποδυναμώθηκε, σύμφωνα με ορισμένους, από την αναβολή για το τέλος του 2015 της έναρξης της ισχύος της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών, ώστε οι Ευρωπαίοι να έχουν το χρόνο για να συνεχίσουν τις συνομιλίες με τη Μόσχα σχετικά με τη συμφωνία αυτή, στην οποία η Ρωσία αντιτίθεται έντονα.

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για το «ειδικό καθεστώς», το Κίεβο συμφωνεί στην εγκαθίδρυση μιας προσωρινής αυτόνομης κυβέρνησης, η οποία θα αναλάμβανε καθήκοντα με την υιοθέτηση του νόμου και για τρία χρόνια. Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, ζητούν ανεξαρτησία. 

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου