Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2014

ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ-ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ " ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" ΕΝ' ΟΨΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

                                       
Πριν 15 μέρες περίπου ( Πέμπτη μεσημέρι ), επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας, συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες  τον κ. Μάκη Βορίδη στο γραφείο του.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και η συζήτησή τους είχε σαν αντικείμενο τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται με το claw back και το rebate στα διαγνωστικά και τις κλινικές.
Ο Υπουργός Υγείας τόνισε στον επιχειρηματία, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες " πηγές", ότι όλα θα γίνουν όπως ακριβώς θέλει, στα πλαίσια του δυνατού βέβαια, καθώς δεν μπορεί να πάρει πίσω το νόμο περί " κουρέματος " οφειλών ΕΟΠΥΥ γιατί καιροφυλακτεί και η τρόικα, ενώ και... το ταμείο είναι μείον.
Το μόνο που ζήτησε ο κ. βορίδης, ήταν ο επιχειρηματίας να... πάρει πίσω το άτυπο πλαφόν που είχε και με το οποίο απέκλειε εξεταζόμενους από άμεση εξυπηρέτηση. Μάλιστα φέρεται να του είπε τα εξής : " Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια. Βοήθα με να σε βοηθήσω, γιατί έρχονται εκλογές και αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι άσχημα τα πράγματα για εσάς."

Από εκεί και πέρα, οι επόμενες κινήσεις, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαν να κερδίσουν οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες διαγνωστικών και ιδιωτικών κλινικών.
Μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα με τον κόφτη εξετάσεων από τους γιατρούς. Όταν, όμως ένας γιατρός θεωρεί ότι πρέπει να γράψει περισσότερες εξετάσεις σε ασθενή του, τότε θα βγαίνουν δύο διαφορετικά παραπεμπτικά. Το ένα που θα περιλαμβάνει τις εξετάσεις που καλύπτονται σε ιδιωτικό διαγνωστικό και το άλλο που θα πρέπει να γίνεται σε δημόσιο φορέα. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά ευελπιστούν ότι αρκετοί ασφαλισμένοι δε θα θέλουν να κάνουν μισές τις εξετάσεις τους και θα πληρώνουν τις υπόλοιπες, οπότε θα μπαίνουν μετρητά στα ταμεία τους.
Ακόμη, οι ιδιωτικοί φορείς, όταν συμπληρώνουν το πλαφόν τους θα μπορούν επίσημα, πλέον να το αναφέρουν στους πελάτες τους και να μην τους δέχονται. Μάλιστα, στο site του ΕΟΠΥΥ θα αναγράφονται καθημερινά τα διαγνωστικά που θα έχουν ανοιχτό πλαφόν και αντίστοιχα και όσα έχουν συμπληρώσει. Τώρα, αν ο εξεταζόμενος πάει σε κάποιο διαγνωστικό και έχει συμπληρωθεί το πλαφόν του, μπορεί να περιμένει να κάνει τις εξετάσεις τους τον άλλο μήνα ή μπορεί να ψάξει σε άλλο κέντρο. Αν, όμως θέλει να πληρώσει και να τις κάνει στο συγκεκριμένο που επέλεξε, τότε θα πληρώνει για αυτές και θα υπογράφει συγχρόνως ένα χαρτί όπου θα αναγράφεται ότι ο ίδιος ήθελε να πληρώσει και δεν του το επέβαλλε το διαγνωστικό.

Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και μία άλλη παράγραφος στην τροπολογία για την Υγεία, που αφορά τους γιατρούς που έχουν οποιαδήποτε σχέση εξαρτώμενης εργασίας με κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό. Τα παραπεμπτικά που θα γράφουν οι συγκεκριμένοι γιατροί και θα εκτελούνται στο συγκεκριμένο διαγνωστικό που δουλεύουν θα αποζημιώνονται μόνο στο 60% από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό, ίσως να αποτελέσει πρόβλημα για ειδικότητες γιατρών, όπως καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, παθολόγοι, ορθοπεδικοί, κ.α. που εργάζονται σε διαγνωστικά και συγχρόνως διατηρούν και ιατρεία στα οποία γράφουν συνταγές ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου