Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 04, 2014

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ " ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ"

                      

Μία ερώτηση της κ. Ρεπούση στη βουλή ήταν αρκετή για να δώσει την είδηση ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ότι το μάθημα της πληροφορικής θα αναβαθμιστεί στο " Νέο Λύκειο" και οι μαθητές που το έχουν επιλέξει θα δίνουν εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς.

Αναλυτικά η απάντηση όπως ακριβώς την έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος :
" Υπάρχει ένα πολιτικό πρόβλημα, κυρία Ρεπούση, να μην αλλάξουμε το ν.4009 όπως τροποποιήθηκε από τον κ. Αρβανιτόπουλο, ούτε το «Νέο Λύκειο», παρ’ ότι έτσι όπως διαμορφώθηκε το αναλυτικό του πρόγραμμα, κατά τη γνώμη μου -γιατί είμαι και εγώ εκπαιδευτικός- έχει προβλήματα. Το μόνο που θα κάνουμε εδώ είναι η αναβάθμιση της πληροφορικής, την οποία θα προσθέσουμε για αυτούς που δίνουν τις σχετικές εξετάσεις ως εξεταζόμενο μάθημα. Και θα το κάνουμε τώρα, για να προλάβουμε την επόμενη εξεταστική περίοδο.
Δεν πρόκειται να πειράξουμε τους νόμους για τα πανεπιστήμια και για το «Νέο Λύκειο», γιατί δεν θέλουμε να επαναλάβουμε την πρακτική ότι κάθε Υπουργός αλλάζει αυτά που έκανε ο προηγούμενος. "

Έτσι ο Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την αναβάθμιση του μαθήματος της πληροφορικής, αλλά συγχρόνως μας τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο θεσμός του " Νέου Λυκείου " είναι λάθος κατά τη γνώμη του, αλλά δεν το διορθώνει γιατί δε μπορεί να αλλάζουμε συνέχεια τους θεσμούς της Παιδείας. Το γεγονός ότι έχει βάλει την υπογραφή του για ανατροπή άλλων και άλλων θεσμών σημαντικών και σωστών δεν τον πειράζει. Το λάθος να μη διορθώσει τον ενοχλεί. Τι να πούμε, με αυτούς που κυβερνούν αυτή τη χώρα άκρη δε βγάζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου