Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2014

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                      

Την ώρα που η τρόικα πιέζει για νέες μειώσεις στον μισθό του ιδιωτικού τομέα, για απελευθέρωση απολύσεων και για καταστρατήγηση του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία, η ΓΣΕΕ καταφεύγει στο συμβούλιο της Ευρώπης κατά των αποφάσεων της Ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ, κατέθεσε  προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, κατά των αποφάσεων που έχουν λάβει τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις με τις οποίες διαμορφώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα.

Στην προσφυγή της, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «έχει παραβιαστεί μεγάλος αριθμός κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων, που κατοχυρώνει ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης».

Υποστηρίζει επίσης, πως, «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, οδηγούν σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, βίαιη μείωση των αποδοχών και κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, αποτέλεσμα το οποίο, δεν αφορά μόνο τους Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, αλλά έχει προεκτάσεις σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η Συνομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει, για τους ίδιους λόγους και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου