Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2014

Ο ΡΕΝΤΣΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

                     

Αντίθετα, λοιπόν από την Ελληνική κυβέρνηση και από το άρθρο που γράψαμε προηγουμένως, ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει σκοπό να ενισχύσει την παιδεία στη χώρα του με προσλήψεις 150.000 εκπαιδευτικών στα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με το σχέδιο για τις αλλαγές στην παιδεία, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της ιταλικής κυβέρνησης στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να καταργηθούν σταδιακά οι αναπληρωτές καθηγητές και να καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες για προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις.

Παράλληλα ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 20 δισεκατομμύρια ευρώ ( στην Ελλάδα είχαμε ανάλογη μείωση πόρων για την παιδεία) για την στήριξη της παιδείας και ότι το ποσό αυτό θα εξασφαλισθεί από περικοπές δαπανών από άλλους τομείς του δημοσίου.

Αναφερόμενος στις προαγωγές και τις αυξήσεις των μισθών των καθηγητών και δασκάλων, ο Ρέντσι κατέστησε σαφές ότι στόχος του είναι να συναρτώνται μελλοντικά με την παραγωγικότητα και την ικανότητα του καθενός και όχι να εξαρτώνται από την ημερομηνία πρόσληψης.

Στα κύρια σημεία της προτεινόμενης μεταρρύθμισης συμπεριλαμβάνεται η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των εκπαιδευτικών εκείνων που βοηθούν τα παιδιά τα οποία παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες, και χρήζουν ειδικής στήριξης.

Η ενίσχυση της δυνατότητας ταχείας πλοήγησης στο Διαδίκτυο και η μετατροπή των σχολικών συγκροτημάτων σε σημεία αναφοράς και συσπείρωσης για τους κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών είναι δυο ακόμη βασικά στοιχεία της μεταρρύθμισης της παιδείας που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση Ρέντσι.

Μέχρι το τέλος του χρόνου σχεδιάζεται να γίνει ανοικτός διάλογος με καθηγητές και μαθητές. Η οριστική έγκριση της μεταρρύθμισης προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2015.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η σωστή παιδεία είναι το Α και το Ω για τη σωστή ανάπτυξη του μυαλού των ανθρώπων και θέτει τις βάσεις για μία υγιή και οργανωμένη κοινωνία, χωρίς ανισότητες. Οι άνθρωποι που ασκούν τίμια πολιτική και γενικότερα εξουσία επί ίσοις όροις, δε φοβούνται όσους έχουν παιδεία, άρα καλλιέργεια, εξυπνάδα, μόρφωση κοινωνική, εκπαίδευση, φιλότιμο και εργατικότητα.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου