Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

ΓΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

                      Ασυλία επωνύμων καταγγέλλει ο Ρακιντζής

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.
Στην Ελλάδα της κρίσης, που οι κυβερνώντες των τελευταίων χρόνων προσπαθούν να μας πείσουν ότι βάζουν τέλος στις λαμογιές και προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν ένα διεφθαρμένο κράτος, τίποτα δεν αλλάζει. 

Επειδή, όμως μπορεί να θεωρηθούμε εμπαθείς ας ακούσουμε το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος  μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατήγγειλε ασυλία των επωνύμων.

«Υπάρχει όντως μία τάση να μπαίνουν εμπόδια, γραφειοκρατικά κ.λπ. Εχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα;», σημείωσε ο κ. Ρακιντζής έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, περί του καθεστώτος ατιμωρησίας.

«Λέω το παράπονό μου, ότι στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους βρίσκω τείχος. Και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα για τα οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα», ανέφερε ακόμη ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με την " Εφημερίδα των Συντακτών".

«Γι’ αυτό ακριβώς εμείς μιλάμε για μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους», συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Ρακιντζής αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα ή να αναφέρει περιπτώσεις με συγκεκριμένα ονόματα. Έφερε, όμως, ως παράδειγμα το γεγονός ότι πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που λέει ότι απαλλάσσονται από την ευθύνη τους οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. «Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω», σημείωσε.

Τι έχουν να πουν επί αυτού, οι αρμόδιοι που πτώχευσαν τους πολίτες αυτής της χώρας, με μειώσεις μισθών και συντάξεων και με αύξηση της ανεργίας ?

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου