Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 26, 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ " ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ"- ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΕΗ

                                stin-trapeza-peiraiws-perase-to-errikos-ntunan-meta-apo-pleistiriasmo
Όπως, είχαμε προαναγγείλει πριν λίγο καιρό, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου " Ερρίκος Ντυνάν", όπου 3 ήταν οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτησή του ( Ιατρικό Αθηνών, Υγεία και Μετροπόλιταν). Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όμως έγινε η έκπληξη, καθώς ξαφνικά εμφανίστηκε και ένας τέταρτος φάκελλος από την εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε», η οποία με προσφορά 115 εκατομμυρίων ευρώ, επικράτησε.
Η " ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.", φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό πιστωτή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με δάνεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Αφού προχώρησε σε κατάσχεση του κτιρίου και προκάλεσε η ίδια τον πλειστηριασμό (σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκος Ντυνάν, Τράπεζας Πειραιώς και υπουργείου Υγείας ) στο τέλος εξαγόρασε ολόκληρο το νοσοκομείο με πολύ μικρό τίμημα για τα δεδομένα του και απαλλαγμένο από χρέη.
Παράλληλα, ο κ. Μάκης Βορίδης, λίγες ημέρες πριν είχε περάσει τροπολογία, μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.
Έτσι, ο Υπουργός Υγείας, φρόντισε ώστε η Τράπεζα Πειραιώς να πάρει μαζί με τα κτίρια και τον εξοπλισμό και την άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου.
Μετά από αυτό... ανοίγει πλέον ο δρόμος για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κανείς δεν γνωρίζει τι έκταση θα πάρει από εδώ και πέρα αυτή η κατάσταση.
ΠΗΓΗ: ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου